TRADITIONELE MAKELAAR IS NIET MEER TRADITIONEEL (MAAR WEL NODIG)

TRADITIONELE MAKELAAR IS NIET MEER TRADITIONEEL (MAAR WEL NODIG)

Wat is de rol voor de traditionele makelaar eigenlijk nog in de huidige verkopersmarkt? Huizen staan kort te koop en worden in sommige gevallen zelfs boven de vraagprijs verkocht. Dat regelt u toch gewoon zelf? Toch heeft de traditionele makelaar een duidelijke toegevoegde waarde, ook nu.

Voordelen

Het aanbod van traditionele makelaars stijgt, zelfs in een periode waarin het lijkt alsof de traditionele makelaar het onderspit delft ten opzichte van de internetmakelaar of zelfs van de woningeigenaar die zijn eigen verkoop doet. En dat is niet voor niets. Het inschakelen van de traditionele (regio)makelaar – u weet wel, de makelaar met een eigen kantoor die u fysiek kunt bezoeken – heeft flink wat voordelen. Laat u overigens niet afleiden door het woord traditioneel, maar daar komen we later op terug.

Ervaren onderhandelaar

Zodra u besluit uw woning te verkopen, wilt u daarvoor natuurlijk de beste prijs. Het onderste uit de spreekwoordelijke kan. Maar hoe weet u wat het onderste van de kan is? Dat is precies waar de makelaar uit de regio u mee kan helpen. Hij kent het aanbod, maar ook de vraag. Hij is op de hoogte van de mogelijkheden voor uw woning en baseert daarop de vraagprijs. Hij is een ervaren onderhandelaar en zet al deze ervaring, samen met zijn lokale marktkennis in om de beste prijs voor uw woning uit te onderhandelen. Zeg eens eerlijk? Hoe vaak hebt u een dergelijke onderhandeling gedaan?

Snelle verkoop

In sommige gevallen is het noodzakelijk uw woning zo snel mogelijk te verkopen, bijvoorbeeld omdat u al een nieuwe woning op het oog hebt. Of zelfs al een nieuwe woning hebt gekocht, waardoor u nu met een dubbele hypotheeklast zit. Door het directe en persoonlijke contact dat u hebt met de traditionele makelaar, ziet en erkent hij de urgentie van uw verkoop. Hij is in staat zijn eigen netwerk aan te boren om zo snel mogelijk kopers voor uw woning te vinden. Een garantie hebt u natuurlijk niet, maar door de actieve rol die de makelaar heeft binnen uw regio wordt de kans van slagen wel vergroot.

Persoonlijke aandacht

De al eerder genoemde persoonlijke aandacht is een groot voordeel van de traditionele makelaar ten opzichte van de internetmakelaar. U kunt heel duidelijk aangeven wat uw wensen zijn en de makelaar speelt daar met zijn strategie feilloos op in. Het maatwerk dat hij u biedt kan hij alleen doen wanneer hij in een persoonlijk gesprek uw wensen en behoeften heeft gehoord. Wilt u snel verkopen of hebt u juist helemaal geen haast? Hoe wilt u de bezichtigingen het liefst aanpakken? Hoe wilt u dat uw huis gepresenteerd wordt? De traditionele makelaar speelt hierop in en geeft u het vertrouwen in de beste afloop.

Nieuwste methoden en technieken

Dan nog even terugkomend op het woord traditioneel. Want het woord traditioneel strookt eigenlijk niet met de makelaar van nu. Natuurlijk worden de traditionele middelen niet geschuwd, maar de traditionele makelaar beschikt ook gewoon over de nieuwste methoden en technieken om uw huis onder de beste omstandigheden te verkopen. Traditioneel slaat alleen op de vorm. De makelaar die u nog gewoon ‘ouderwets’ kunt bezoeken en niet slechts virtueel spreekt.

Loop gerust eens bij Nienaber Makelaars BV binnen en ontdek dat traditioneel lang niet zo traditioneel meer is.