INPAKKEN EN WEGWEZEN

INPAKKEN EN WEGWEZEN

Verhuizen, het is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Naast de grote financiële uitgaven, het loslaten van de oude omgeving, het klussen in de nieuwe woning en het wennen aan een nieuwe plek komt ongetwijfeld die onvermijdelijke inpakstress om de hoek kijken. Met deze 4 tips van Nienaber Makelaars BV wordt inpakken een stuk eenvoudiger!

1. De zolder

De plek waar misschien wel de meeste rommel ligt opgeslagen en het minst aantrekkelijk is om te gaan inpakken. En tóch moet ‘ie leeg. Begin ruim voor de verhuizing en start met deze ruimte, dan kan u die mooi van uw lijstje afvinken!

2. Stay or go

Wij mensen kunnen echte verzamelaars zijn. U weet tenslotte nooit of iets nog van pas komt! Een verhuizing is het ideale moment om eens flink te ‘ontspullen’. Heeft u iets in de afgelopen jaren niet gebruikt? Dan is het zeer aannemelijk dat u het ook in de toekomst niet meer nodig hebt. Doe afstand van spullen die u niet meer nodig hebt, dan blijft de zolder in uw nieuwe woning (voorlopig) een stuk leger!

3. Zakcentje bijverdienen

Een verhuizing gaat vaak flink in de papieren lopen. Naast het aankoopbedrag van de woning heeft u te maken met makelaars- en notariskosten en in de meeste gevallen moet u overdrachtsbelasting afdragen. Daarnaast zullen de talloze bezoekjes aan de bouwmarkt ongetwijfeld een aanslag zijn op uw (spaar)rekening. Verkoop – voor de verhuizing – oude meubelstukken, kleding en overige zaken die u niet wil meenemen naar de nieuwe woning. Marktplaats is hiervoor een ideaal middel. Die extra ‘inkomsten’ zijn in deze dure tijd een welkome aanvulling.

4. Orde in de chaos

Werk kamer voor kamer wanneer u gaat inpakken. Maak gebruik van stevige (verhuis)dozen die makkelijk te stapelen zijn. Zware spullen, zoals boeken, verdeelt u over verschillende dozen. Zo blijft zowel de verhuisdoos als ook uw rug in tact. Zorg dat u op iedere doos duidelijk noteert wat erin zit en op welke kamer in de nieuwe woning de doos geplaatst mag worden bij aankomst in de nieuwe woning.